Přeskočit na obsah
Domů » Váš dotaz » Melírované vlasy / prošedivělý odrost » Odpověď na: Melírované vlasy / prošedivělý odrost

Odpověď na: Melírované vlasy / prošedivělý odrost

Zita
Správce

Dobrý den paní Pivrncová,

omlouvám se za zpoždění odpovědi, než jsem stihla napsat e-mail tak už se nám poradna rozchodila.
Správně píšete, že šediny Vám časem vytvoří něco jako melír. Zatím ale, podle fotky to tak aspoň vypadá, jich moc nemáte, a tak by to se světlou přírodní barvou odrůstalo dost do tmava. Jakmile by šediny začaly přibývat, bylo by to ale čím dál světlejší.

Popelavou blond klidně vyzkoušejte, nemusíte se jí bát. Spíš si myslím, že nebude moc vidět, na  zesvětlovaných délkách vytvoří odstín špetku víc do studena, na odrostu asi nebude vidět vůbec. Je příliš málo výrazná na to, aby na těch pár šedinách byla znát. Zelené se bát nemusíte, maximálně budete mít těsne po smytí barvy takový nepatrně našedlý tón (ale spíš ani to ne – mohl by vzniknout jen na úplně bílých vlasech).

Klidně si ji tedy dejte a berte to jako takovou „regenerační kůru“. Stačí nechat 40-50 minut, a i kdyby se Vám odstín v délkách třeba nezamlouval, tak se stejně rychle vymyje. na zesvětlovaných vlasech tyto barvy hůř drží. Ale pokud by se Vám výsledek líbil, tak si tento odstín dávejte do délek dál. Aby se ale viditelně nabarvily i šediny v odrostu, bylo by potřeba tam (ale opravdu jen k hlavě!) dát trochu výraznější barvu. Tu bych Vám buď mohla namíchat, nebo byste mohla použít např. Středně blond Khadi, ta už by snad vidět být mohla (těžko se mi to takhle soudí…)

https://www.haaro-naturo.cz/barva-na-miru/
https://www.haaro-naturo.cz/stredne-blond/

V zásadě platí, že čím méně šedin, tím je potřeba výraznější barva.

Jakmile vlasy trochu odrostou, a nahoře bude větší část bez zesvětlení, tak už se Vám to bude barvit lépe. Jednou barvou se udělá odrost, druhou (tou světlejší) pak zbytek vlasů – zesvětlovaná část.

Zní to sice složitě, ale pokud dáte málo výraznou barvu na celé vlasy tak na odrostu nebude vidět, pokud byste dala na celé výraznou, tak může ta zesvětlovaná část zářit do zlato- až žluta.

Takže se toho nebojte, nejspíš si toho zatím nikdo nevšimne 🙂

Budu ráda když mi sem dáte vědět, jak to dopadlo,
hezký večer, Zita