Dobrý den Zuzo,
máte ty vlasy moc krásný, a vůbec mi nepřipadají zničený. Navíc zničit je stylingem jde dost těžko. Nevím jestli fotka nezkresluje, ale zdá se mi že u hlavy se Vám tvoří taková ta „svatozář“ – což jsou dorůstající vlasy. Takže jestli jste měla období kdy padaly, tak to vypadá, že zase rostou 🙂
Spíš bych řekla, že hlavní problém může být opravdu v těch koncích. Uvidíte, jestli se to po pravidelném stříhání začne zlepšovat. Věřím že jo. U těch kudrn si to totiž nikdy sama neostříháte pořádně, a tak tam pořád zůstávají nějaký zničený a máte pocit, že se to nelepší.
Je jasné že s věkem se zlepšuje máloco, a platí to i pro vlasy, ale jde to hodně zpomalit, a navíc kolem 30, to ještě není žádné stárnutí…
Ještě mě napadá k té pokožce, že by mohlo pomoct jednak vlasy opravdu důkladně vyplachovat. Rozhrnovat pramen po prameni, aby na kůži nezůstala žádná stopa po šamponu. I když je sebejemnější, nevypláchnutý zbytek může kůži podráždit. A za druhé – nenechávat po mytí hlavu zapařit. Pak vzniká prostředí vhodné pro růst kvasinek a plísní a to bývá nejčastější příčina lupů.
Takže prosušit fénem aspoň u hlavy😉
Jestli použijete tuhý nebo tekutý kondicionér je jedno (hlavně to musí být ten lehký typ na jemné vlasy), s tím tekutým je míň práce. Jen ho chvíli necháte a vypláchnete. S tuhým musíte postupně přejíždět po jednotlivých pramenech, ale zase mnohem déle vydrží. Ještě dávejte pozor na to, aby se dostal opravdu jen do konců. Jak bude i u hlavy, budou se rychleji mastiti vlasy. Možná by Vám stačila i HYDRA místo kondicionéru, tím byste mohla stříknout i druhý den, když se někde začnou vlasy cuchat(ale po pravidelném zastřihávání by to mělo přestat)
U šamponů se ještě mrkněte na tyto, dnes jsem je teprve dávala na web. Rozmyslete si jestli zkusit i některé s těch sér. Všechno je to na hodně citlivou pokožku.
https://www.haaro-naturo.cz/vlasova-pokozka/
Uf, snad jsem na nic nezapomněla🙂
hezký večer,
Zita