Přeskočit na obsah
Domů » Témata » Váš dotaz » Červená henna přes vlasy barvené permanentní barvou

Červená henna přes vlasy barvené permanentní barvou

• Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Anna Vávrová a poslední změna proběhla před 1 týdnem a 6 dny.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Anna Vávrová
    Host

Dobrý den, mám od přírody zrzavé vlasy, ale měla jsem je cca před 3 lety odbarvené, a později jsem si je začala barvit červenou barvou L´Oreal z drogerie, ale nyní přecházím na hennu. Zatím jsem si je před 3 týdny jednou obarvila čistou hennou, asi měsíc po použití barvy z drogerie. Ráda bych vyzkoušela červenou hennu, ve které je pravděpodobně indigo, o kterém jsem se dočetla, že může způsobit zezelenání vlasů v reakci s předem použitou permanentní barvou, tak se proto chci zeptat, zda je riskantní si koupit hennu s červeným výsledkem, to znamená ne jen samotnou čistou hennu, a případně jakou barvu byste mi doporučili/namíchali? Nebo je lepší zůstat pro jistotu u čisté henny?

Předem moc děkuji a přeji pěkný den:)

Anna Vávrova

#5335 Odpovědět
    Zita
    Správce

Dobrý den Anno,

ve Vašem případě se zelenání bát nemusíte. Zelený výsledek hrozí jen tehdy, když se tmavá přírodní barva (tmavě červená, všechny hnědé odstíny – prostě s větším obsahem indiga) dává přímo na světlé nebo zesvětlované vlasy. Platí to ale i obráceně, a to když se na tmavo přírodně obarvené vlasy posléze odbarvují/melírují. S tím je potřeba počítat do budoucna, až do doby, než takto barvené vlasy odrostou.
    Pokud jste ale už použila čistou hennu, tak to zelené mít rozhodně nebudete. Jak moc to ale bude červené záleží na tom, jak tmavé to teď máte. Červené odstíny vychází opravdu do červena až na tmavších vlasech, na světlejších to bývá spíš intenzivní měděná.

Z barev, se ketrými parcujeme, vychází hezky Vínově červená Cosmetikabio, případně bych Vám mohla barvu namíchat. Pak bych ale potřebovala vlasy vyfotit (odrost i délky), právě abych viděla jak tmavé je máte a podle toho mohla barvu namíchat.

https://www.haaro-naturo.cz/vinove-cervena/

https://www.haaro-naturo.cz/barva-na-miru/

hezký večer,
    Zita

#5336 Odpovědět
    Anna Vávrová
    Host

Moc děkuju za odpověď a rady, vyzkouším nejdřív tu vínově červenou, a podle výsledku uvidím, jestli bych si nechala příště případně od Vás namíchat:)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
Odpověď na: Červená henna přes vlasy barvené permanentní barvou
Osobní informace: