Přeskočit na obsah
Domů » Témata » Váš dotaz » Ďáblovy kudrliny

Ďáblovy kudrliny

• Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Zita a poslední změna proběhla před 1 týdnem a 1 dnem.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Zuza
    Host

<p style=“text-align: left;“>Dobrý den, moc mě zaujaly vaše produkty, ale nechám se lehce unést a tak bych se ráda nejprve zeptala. Mám kudrnaté, dost jemné vlasy, dlouhé po ramena a nejde mi se s nimi dostat dál. Navíc mě posledních pár let trápí, že se vlasy brzy mastí a vznikají lupy, občas když si vlasy protřepu, tak „sněží“, což je opravdu nepříjemné, navíc pokožka hlavy začne svědit třeba už druhý, třetí den po umytí. Hodně se mi lámou konečky, proto se mi vzadu začnou velice brzy po umytí dělat uzlíky, následně se to vše cuchá dohromady a vlasy dost prořídly. Chystám se ke kadeřnici na čištění jílem a střih (jsem z moravy a do Liberce za vámi je to poněkudz ruky), abych se zbavila těch zničených konečků, ale chtěla bych začít používat nějakou opravdu přírodní kosmetiku a ne jen něco, co se tak pouze tváří. Fotku teď momentálně nemám, ale můžu dodat později.</p>
    Můj cíl je zklidnit pokožku hlavy, výživa vlasů bez zatížení, protože tím jak jsou jemné se opravdu rychle zatíží a nějaký tip na stylingový produkt po umytí. Zaujala mě vaše kombinace suchého oleje a aloe gelu, ale z olejů mám právem trochu obavy právě kvůli zatížení. A taky bych chtěla, aby vlasy konečně porostly dál, přála bych si je mít dlouhé.

Tak snad jsem toho na vás nevychrlila moc najednou a budu doufat, že mi alespoň trošku budete schopní poradit. 🙂 Předem děkuji.

#5348 Odpovědět
    Zita
    Správce

Dobrý den Zuzo,

vezmu to popořadě, nejdříve k tomu růstu. Zastřižení je v tomto případě jednou z nejdůležitějších věcí. Asi Vás nepotěším, ale jednorázový střih Vám pomůže jen krátkodobě, pro konečky trvale v dobré kondici je potřeba vlasy zastřihovat pravidelně. Stačí o malinký kousek, ale pravidelně. Jak se to nechá jednou za rok, tak Vám ustřihnou sice velký kus, ale za pár týdnů máte zase problém se suchými konci. Pokud tedy jdete po delší době tak asi bude nutné vzít více, ale rovnou bych se domluvila na další zastřižení, už jen o kousíček. Jinak co nahoře vyroste, to se dole ulomí a máte pocit, že vlasy vůbec nerostou. U suchých jemných to platí obzvlášť. Podle mě je minimum jednou za tři měsíce (jaro-léto-podzim-zima :)), a pokud za tu dobu vyrostou 3cm, tak se ustřihne 1cm a pořád máte 2cm k dobru a poporůstá to…

Na svědění hlavy je důležité používat co nejjemnější šampony, které příliš nevysušují a nedráždí. Z našich bych Vám proto doporučila Konopný nebo Měsíčkový, a hlavně opravdu důkladně vyplachovat. Během pár týdnů bude u nás na webu sérum na ty suché šupinky, tak si můžete později doplnit i to, teď v zimě je to obzvlášt potřeba – více se vysušuje pokožka i vlasy.

Aloe vera gel jako styling použít můžete, ale toho oleje bych do něj přidávala opravdu jen kapičku. Samotný Aloe gel můžete použít i na pokožku po umytí, na zklidnění. Ale možná bych Vám spíš doporučila HYDRAtační antistatický sprej, do jemných kudrn stačí i místo kondicionéru, a vlasy se budou lépe česat. Na jemňoučké kudrny obecně přípravky pro kudrnaté vlasy moc vhodné nebývají, protože hodně zatěžují.

Nepíšete, jestli máte vlasy barvené nebo odbarvované, to má také velký vliv na kvalitu, ale předpokládám že asi ne, když to nezmiňujete 🙂

Jinak s tím jílem opatrně, pokud jste v oblasti s tvrdou vodou tak pomůže spíš čištění něčím kyselým, ale do toho nechci moc mluvit, když vlasy přímo nevidím. Předpokládám, že kadeřnice bude vědět co a jak 🙂

https://www.haaro-naturo.cz/konopny-sampon/
    https://www.haaro-naturo.cz/sampon-mesickovy/
    https://www.haaro-naturo.cz/antistatic-sprej/

Snad Vám to takto dává smysl, kdyžtak se ještě ozvěte,

zdravím, Zita

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
Odpověď na: Ďáblovy kudrliny
Osobní informace: