Přeskočit na obsah
Domů » Témata » Váš dotaz » Havraní černá na světlejší vlasy

Havraní černá na světlejší vlasy

• Toto téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Zita a poslední změna proběhla před 4 měsíci a 2 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Janina
    Host

Dobrý den 🙂

prosím o radu ohledně barvení vlasů na černou až modročernou barvu.

Barvila jsem kamarádku, vlasy jemné, světlá studená hnědá, dlouhodobě barvené chem.černou, odrosty, v délkách barva vyšisovaná do světle červené/hnědé/všechnobarvy. Barvila jsem 1F čistá henna 1hod, 2F černá + indigo 1hod 1:1. zkoušela jsem značku Indian natural hair care.

výsledkem je tmavá hnědá s nachovými odlesky na sluníčku, na um.světle do vínova. za mě to vypadá dobře, jsou sjednocené ty fleky, které má z dřívějšího barvení… ale pro zákaznici to není ono…

Když zkouším barvit světlejší vlasy samotným indigem ať už jedno nebo dvoufázově (nebo indigem+trochu henny), chytne mi vždy do fialova nebo hnědé, jen na šedobílých vlasech je modré.. (ráda zkouším různé kombinace a koukám co to dělá..) zalívám filtrovanou vodou max 50°C, nanáším ihned.

Je nějakým způsobem možné dosáhnout černomodrého odstínu na původně světlejších vlasech? jestli jo, zkoušela jste více značek? někde se uvádí, že špetka soli by tomu pomohla (ještě jsem nezkusila)… Co čas? nenechávám to tam krátkou dobu?

Děkuji moc za odpověď

(snad vložím správně fotky…)Před

#5246 Odpovědět
    Janina
    Host

před

#5247 Odpovědět
    Janina
    Host

po

#5248 Odpovědět
    Janina
    Host

po

#5249 Odpovědět
    Zita
    Správce

Dobrý den Janino,

pomocí přírodních barev bohužel nejde dosáhnout všech odstínů na všech vlasech, a černá je nejčastější případ, kdy to prostě většinou nejde. Opravdu černý odstín vznikne jen na velmi tmavých vlasech.

Aby to bylo co nejtmavší, tak je důležitá doba působení, a to cca 3 hod, déle to nemá cenu, už to pak víc stejně neztmavne. Pokud se před tím předpigmentuje hennou, bude výsledek sice tmavší, ale zase do tepla a hlavně se to do výrazného teplého odstínu bude vymývat.

Sůl trochu pomůže, funguje jako mořidlo, ale zásadní rozdíl to nebude.

Černé to začne být po vícero barveních, ale u dlouhých vlasů jen v délkách – u hlavy, kde bude vrstev logicky méně, to bude vždy světlejší. Navíc délky se občas vymývají nebo šisují do nehezkých odstínů.

Kdo to má přírodní barvou černé, tak si to většinou barví každý týden. Tím se právě barvy navrství a hodně ztmavnou.

Asi Vás tedy nepotěším, ale dosáhnout hezké černé na světlém podkladu je čistě přírodními barvami v běžném barvícím intervalu téměř nemožné, a je jedno, jakou značku použijete (pokud přírodní barva do černa hned chytne, téměř jistě je v ní chemická příměs, nejčastěji  p-fenylendiamin, PPD).

V tomto případě je to buď anebo – buď černá, nebo přírodní barva. Nebo to barvit každou chvíli…

zdravím, Zita

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
Odpověď na: Havraní černá na světlejší vlasy
Osobní informace: