Přeskočit na obsah
Domů » Témata » Váš dotaz » Obarveni sedin

Obarveni sedin

• Toto téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Zita a poslední změna proběhla před 6 měsíci a 3 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Tereza
    Host

Dobrý den, poprosim o tip na přírodní barvu, čím obarvit sediny. Použila jsem colour prep a dark ash Brown od khadi, sediny mi to sice obarvilo, ale výsledná barva moc tmavá a přechod výrazný. Zkusila jsem ted pre pigmentation colour a light Brown od khadi. Sediny žluto zrzave.. dále jsem zkoušela světlý kaštan, amlu, cassiu..ale nic se na sediny již nechytlo. Nyní mám tedy trojbarevne vlasy, šedivý odrost, žluto zrzave sediny a tmavé délky. Predem moc dekuji za radu.

#5234 Odpovědět
    Zita
    Správce

Dobrý den Terezo,

ještě mi prosím napište,  barvila jste přírodně poprvé? U těchto barev je totiž normální, že šediny zůstávají světlejší.

Ta tmavý výsledná barva napoprvé – bylo to tmavé i na těch šedinách, nebo jen v délách? Ty ostatní barvy jste dávala přes to jako další vrstvu, nebo zase až poté, co to odrostlo a objevily se šediny v odrostu?

Čím máte barvené délky dosud? A jakou výslednou barvu byste chtěla? Teplejší nebo studenější?

Zkuste mi prosím více posat Vaši představu a i historii barvení. Také bych potřebovala vlasy vidět jako celek, klidně jen z boku, bez obličeje, ale nafoťte se prosím víckrát a z různých úhlů, pro lepší představu.

Zkusíme něco vymyslet, ale jak jsem psala – u přírodních barev nelze úplně sjednotit šediny i tmavé vlasy, s tím je potřeba počítat…

zdravím,Zita

#5251 Odpovědět
    Tereza
    Host

dobrý

#5252 Odpovědět
    Tereza
    Host

Dobrý den, hennou se bavím cca 10 měsíců. Předtím jsem se bavila chemickými barvami, ale tyto konce podle mě již ustrizeny. Na sluníčku mi vlásy chytají do cervena, to bude nejspíš nějaký prirozeny červený pigment, vlasy mi šly do cervena i po chemickém barvení u kadeřnice, i když to nebylo zamysleno. Nejprve jsem nabarvila tou tmave hnědou celé vlasy, nyni se snažím barvit vždy jen odrosty. Ráda bych hnědou, nějakou světlejší, ale prioritou je pro me obarveni sedin. Predem moc dekuji za tipy.

#5253 Odpovědět
    Zita
    Správce

Dobrý den Terezo,

na jedné fotce to vypadá, že jsou konce stále tmavé a na té druhé jsou světlejší šediny vidět až do konců tak nevím, jaký je současný stav. To ale není tak důležité – konce brzy půjdou stejně pryč a důležité je, jak to vypadat nahoře.

Jak jsem psala, pokud chcete barvit šediny přírodně tak je potřeba počítat s tím, že budou světlejší. A čím více jich bude, tím bude světlejší i celek. Šediny ztmavnou až po více vrstvách (tak to myslím teď máte v koncích), ale pak odrost, kde je vždy vrstva jen jedna – ta poslední, působí vždy nedobarveně.

Ten efekt světlejších šedin je ale výhodou, protože pak nevznikají tak výrazné odrosty. Pokud tedy chcete nějakou světlejší hnědou, tak výsledek bude kombinace Vašich tmavých vlasů a světle hnědých šedin. Předpigmentaci bych nedoporučovala, protože tím sice šediny ztmavnou více, ale jak jste si vyzkoušela, výsledná barva je hodně do rezava a navíc pak vzniká výraznější odrost.

Jak tedy teď dál. Zkusila bych třeba Středně hnědou Khadi, což je taková neutrální hnědá, která na šedinách vypadá hezky. Tou byste začala barvit JEN odrost. Ale je potřeba se připravit na to, že chvíli bude barva poměrně nerovnoměrná, protože ty tmavé vrstvy musí prostě odrůst. Do konců vůbec nic nedávejte, ať co nejvíce šisují a vymývají se. Po pár měsících už by barva měla být rovoměrnější, bez těch tmavých konců, které taky bude lepší co nejvíce stříhat.

Bohužel u přírodních barev změny chvíli trvají, protože můžeme ovlivnit jen tu malou část v odrostu u hlavy, a je potřeba se soustředit jen na ni a odolat pokušení měnit barvu v koncích. Tam to s každým barvením může jedině ztmavnout. Ta cesta k hezké barvě je sice delší než u chemie, ale určitě stojí za to. Jen je potřeba trochu trpělivosti. Kdybyste do přírodního barvení chtěla více proniknout, můžete v srpnu přijet na workshop 🙂

https://www.haaro-naturo.cz/stredni-hneda/

https://www.haaro-edu.cz/

Snad Vám to takto trochu pomohlo, kdyžtak ještě pište,

zdravím,
    Zita

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
Odpověď na: Obarveni sedin
Osobní informace: