Přeskočit na obsah
Domů » Váš dotaz » zesvětlování po přírodní tmavé barvě » Odpověď na: zesvětlování po přírodní tmavé barvě

Odpověď na: zesvětlování po přírodní tmavé barvě

#4751
Zita
Správce

Nejdříve k chemickému zesvětlení takto barvených vlasů: Zesvětlit je o něco lze, ale výsledný odstín by byl hodně nevyzpytatelný – po tolika vrstvách tmavé barvy bych to tipovala na nějakou nepěkně zelenou, kterou by bylo potřeba dál intenzivně tónovat, aby k něčemu vypadala. A určitě by to nešlo udělat nějak výrazně světlé, jednak kvůli vrstvám barvy, a také protože by byla nutnost toho dalšího tónování…V případě plošného prosvětlování by to určitě nebylo stejnoměrné. Bohužel nejde předem odhadnout výsledek.

A to nemluvím o zničení vlasů, byla by to škoda…

Raději k možnostem přírodních barev. Pokud by stačilo určité zjemnění barvy, a nebude Vám vadit, že to nebude hned, tak během cca půl roku by světlejší šlo dosáhnout.

Vlasy máte středně hnědé, tak budu počítat dostat se zhruba na původní barvu. Jak jsem psala – optického prosvětlení dosáhnete aplikací výrazného žluto-měděného odstínu. Navíc začíná svítit sluníčko, takže vlasy budou v následujícím období více šisovat.

Odteď by se dával na odrost nějaký světlejší odstín (některá ze středně hnědých) a při každém barvení na celý zbytek vlasů ta výrazná žluto-měděná. Postupně se to celé o něco prosvětlí. Důležité je žádnou tmavší barvu (ani světle hnědou – i ta má ztmavující složku) nedávat do délek, které chcete prosvětlit.

A během pár měsíců se barva celkem výrazně změní…

Barvu na odrost si můžete vybrat libovolně, která se Vám líbí, tu “zesvětlovací” bych doporučila namíchat  Henna Amla Jatropha + Sluneční blond 1:2 a přimíchat do každé dávky lžičku kurkumy, nebo můžu namíchat ještě něco výraznějšího jako Barvu na míru

https://www.haaro-naturo.cz/henna-amla-jatropha/
https://www.haaro-naturo.cz/slunecni-blond/

https://www.haaro-naturo.cz/barva-na-miru/

Změny jsou možné i v přírodním barvení, jen to není hned…ale zase Vám zůstanou zdravé vlasy 🙂

hezký večer

Zita