- Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Lenka a poslední změna proběhla před 1 rokem a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
LenkaHost
Dobrý den, prosím o radu, jaký tuhý šampon pro sebe vybrat, když mám jemné vlasy, ale musím někdy mýt (běžným bez SLS šamponem) klidně i denně, max obden?
Děkuji.
LenkaHostJeště doplním, že musím mýt, protože u hlavy jsou vlasy zplihlé, mastnější.
ZitaSprávceDobrý den Lenko,
z našich šamponů na běžné mytí bych Vám doporučila šampon Na mastné vlasy, který je zároveň lehce objemový. Určitě by ale stálo za to si jednou týdně udělat masku z ayurvédských bylin Khadi, které maštění vlasů dokážou ovlivnit. Zároveň se po nich hezky lesknou a jsou objemné.
https://www.haaro-naturo.cz/sampon-na-mastne-vlasy/
https://www.haaro-naturo.cz/smes-bylin/Maštění vlasů ale ovlivňují i další faktory, buď co vše se na ně používá, nebo jakým způsobem se s vlasy zachází.
Pokud budete chtít, tak mi napište, co všechno používáte a můžeme zkusit aspoň takto na dálku vymyslet, jestli by nestálo za to něco změnit, co by nadměrné maštění také mohlo ovlivnit.
zdravím, Zita
LenkaHostMoc Vám děkuju za odpověď. Já právě váhala mezi tuhým šamponem na objem či na mastné vlasy. U toho na mastné mám ale strach, aby nevysušoval příliš.
Používám tuhé šampony od “Kvitok”, aktuálně mám proti vypadávání a na podporu růstu vlasů, jinak klasický tekutý Alverde, či Urtekram na jemné vlasy, zkoušela jsem i Ajurvédské byliny (ty byly super, ale po pár mytích za sebou mi vlasy neskutečně zhrubly a vypadaly špinavé, splihlé, hnusné…).
Striktně se vyhýbám SLS, silikonům a jiným škodlivostem…
Děkuji.
Lenka
ZitaSprávceNadměrného vysušování se u šamponu Na mastné vlasy bát nemusíte. Základ má stejný jako ostatní šampony, jeho účinek je založený na bylinách, které obsahuje – zejména světlík a jmelí, které se na tento problém tradičně používaly.
Ayurvédské byliny se nám nejvíce osvědčilo kombinovat s pěnivým šamponem, při dlouhodobém používání právě (u některých typů vlasů, rozhodně ne vždy) může dojít k nedokonalému umytí a mastnějšímu pocitu. Ideálně tedy běžně umývat normálním šamponem a jednou týdně buď vyměnit za byliny, nebo je dát po mytí jako masku. Potom jsou bezproblémové a účinek využijete na maximum.
Nevím, jestli používáte kondicionér, ale s ním se v tomto případě také musí opatrně a pokud vlasy dovolí, raději nepoužívat (případně vyměnit za octové oplachy, které jsou prospěšné i pro pokožku – pokud stačí na rozčesávání). Nebo jen nejnutnější minimum a jen do konečků.
Také nesušit přímo u hlavy horkým vzduchem a nechodit spát s mokrou hlavou, aby se nazapařovala.
Počítejte ale s tím, že maštění lze ovlivnit vždy jen do určité míry – většinou problém trochu zmírnit, než úplně odstranit. Ale to je normální…
snad Vám něco z toho pomůže 🙂
Zita
LenkaHostMoc děkuju!
-
AutorPříspěvky